maanantai 18. marraskuuta 2013

Valkosuklaapannacotta

Tämä ohje on suoraan Pirkan sivuilta. Yleensä laitan blogiini vain itse keksimiä tai edes muokkaamia ohjeita, mutta koska tämä on vain niin helppoa ja hyvää, niin pakko oli lainata Pirkan ohjetta. Näin ohjeen ensiksi Mitä tänään syötäisiin -ohjelmassa ja etsin sen sitten Pirkan nettisivulta. Teimme tätä tyttöjen illassa ystävieni kanssa ja myöhemmin tein tätä perheelleni. Tästä ohjeesta tulee noin neljä annosta, riippuen tietenkin jälkiruokamaljan koosta.


Valkosuklaapannacotta:

- 2 liivatelehteä
- 2 dl kermaa
- 2 rkl sokeria
- 100 g Fazerin valkoista leivontasuklaata, halutessasi sitruunaista
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 1 tl vanilliinisokeria


1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
2. Paloittele suklaa valmiiksi.
3. Kiehauta kerma ja sokeri kattilassa ja siirrä kattila pois levyltä.
4. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan kermaan.
5. Sekoita suklaa kerman joukkoon ja anna jäähtyä hetki.
6. Sekoita vähän jäähtyneeseen kermaseokseen jogurtti ja vanilliinisokeri.
7. Jaa seos annoslaseihin ja laita jääkaappiin hyytymään noin 3 tunniksi ennen tarjoilua.


Vadelmakastike:

- n. 200 g vadelmia (pakasteet käy hyvin!)
- ½ dl vettä
- n. 2 rkl sokeria

1. Keitä vadelmia, vettä ja sokeria noin 3 minuuttia. Anna jäähtyä.
2. Annostele kastike hyytyneiden jälkiruokien päälle.  




1 kommentti:

  1. Tämä on herkkua! :) Tein itsekin pannacottaa, mutta ihan vain vaniljasokerilla maustettuna. Päälle laitoin valkosuklaalastuja ja pari vadelmaa, joten samoja makuja oli kuitenkin.

    VastaaPoista