maanantai 14. lokakuuta 2013

Aikuisten mustikkavalkosuklaajuustokakku Poplesta

Pari viikkoa sitten meidän luokalla oli saunailta - nyyttäriperiaatteella. Halusin leipoa sinne jotain, mitä en ikinä aiemmin ollut testannut ja mielellään sellaista, mitä kukaan ei ole aiemmin myöskään maistanut. Koska kyse oli periaatteessa opiskelijatapahtumasta, ajattelin että kerrankin voi tehdä liköörillisen juustokakun keittämättä alkoholia pois ensin. Näissä ajatuksissa ja olosuhteissa syntyi Pople-valkosuklaajuustokakku mukaillen Baileys-kakkujen ja tavallisten hyydytettyjen juustokakkujen ohjeita. Mielestäni suhteet olivat aika hyvät, koska valkosuklaa maistui ja mustikkalikööri maistui. Toki jos haluaa tehdä tästä lapsille sopivamman version niin voi jättää veden pois ja keittää suoraan liköörin, johon lisää liivatteet.


Aikuisten mustikkavalkosuklaajuustokakku Poplesta:

Pohja:
- 1 pötkö Dominoita tms
- n. 50 g voita

Täyte:
- 550 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Viola laktoositon)
- 2 dl kuohukermaa
- 1,5 dl tomusokeria
- 1 tl vanilliinisokeria
- 130 g valkosuklaata
- 1,5-2 dl Pople mustikkalikööriä
- 6 liivatelehteä (tai 7 jos on :D)
- pari ruokalusikallista vettä


1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle.

2. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita tasaiseksi ja levitä vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistuksen ajaksi.

3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto, tomusokeri (jos sinulla on siivilä, käytä sitä tässä vaiheessa!) ja vanilliinisokeri.

5. Sulata suklaa vesihauteessa. Valkosuklaan jäähdyttyä hetken (kuitenkaan ei niin kauaa että se kovettuu!) lisää se kermaseokseen ja sekoita kevyesti.

6. Keitä vesi ja sekoita siihen pehmenneet liivatelehdet. Sekoita Pople vähän jäähtyneeseen vesiliivateseokseen.

7. Lisää Pople-seos muuhun täytteeseen ja vatkaa, jotta Pople-seos varmasti sekoittuu tasaisesti täytteeseen.

8. Kaada täyte keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään vaikka yöksi.

9. Koristele esim. tuoreilla mustikoilla, kun laitat kakun tarjolle. (Itsehän unohdin koristeet...)


Muistin kuvata kakun vasta kun puolet oli jo syöty,
mutta ainakin kuvasta näkee kauniin värin.


1 kommentti:

  1. Onkohan tämä Pople nyt sitä, mitä työkaverini nautiskelee vaniljajäätelön kanssa... Pitääpä vinkata sun ohje. :)

    VastaaPoista