Kummallakaan meistä ei ollut etukäteen mitään reseptiä, joten googlasin ja yhdistelin ja soveltelin hyvänkuuloisen reseptin meille. Taikinan ohjeen valitsin sillä perusteella että taikinan kehuttiin olevan parasta ikinä. Ja niinhän se oli. Piparkakkutaikinan makuista muffinitaikinaa eli nam!
Tällä ohjeella meille tuli 13 SUURTA kuppikakkua ja taikinaa jäi tarpeeksi syötäväksikin. Teimme kuppikakut siis Amerikan muffinien vuokiin.
Porkkanakuppikakut:
- 6 dl vehnäjauhoja
- 1½ tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 tl kanelia
- 3/4 tl neilikkaa
- ½ tl suolaa
- 6-7 porkkanaa (puoli kiloa)
- 3,5 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 4 munaa
- 1,5 dl rypsiöljyä
1. Laita uuni päälle 175 asteeseen.
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 tl kanelia
- 3/4 tl neilikkaa
- ½ tl suolaa
- 6-7 porkkanaa (puoli kiloa)
- 3,5 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 4 munaa
- 1,5 dl rypsiöljyä
1. Laita uuni päälle 175 asteeseen.
2. Kuori ja raasta porkkanat pieneksi raasteeksi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Vatkaa munat ja sokeri tasaiseksi seokseksi.
5. Valuta öljy ohuena nauhana joukkoon ja vatkaa vielä hetki. Lisää myös fariinisokeri, jos et vatkannut sitä munien kanssa heti.
6. Sekoita raastetut
porkkanat taikinaan ja lisää myös kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
7. Jaa taikina muffinivuokiin, täytä vuoista 2/3. Paista uunin keksitasolla 10-15 minuuttia.
8. Anna jäähtyä ennen kuin
levität tuorejuustokreemin kuppikakkujen päälle.
Jäähtymistä pihalla |
- 300 g tuorejuustoa,
huoneenlämpöistä
- n. 50 g voita,
huoneenlämpöistä
- 5-7 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- maun mukaan
sitruunamehua, ainakin 1 tl
1. Vatkaa tuorejuusto ja voi
kunnolla sekaisin. (Meillä oli 400g tuorejuustoa mutta kuorrutetta jäi ihan liikaa yli eli uskon että 300g riittää, ellei jopa 200g.)
2. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan ja vatkaile. Jos laitat kaiken kerralla, varaudu sokeripölähdykseen. Tomusokerin määrällä on muuten väliä sen verran, että jos tahdot pursottaa päälllisen niin laita enemmän mutta jos levität kuorrutteen lusikalla niin vähempi riittää.
3. Vatkaile myös vaniljasokeri ja sitruunamehu joukkoon.
4. Levitä lusikalla tai pursottimella muffinien päälle.
5. Nauti. Järkyty, kuinka suuria kuppikakut ovatkaan. Jatka nauttimista.
Kuorrute on levitetty lusikalla, mutta nätimmät kuppikakut saa varmaan pursottimen avulla. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti